Saltar apartados

DEPARTAMENT DE PSICOLOGIA DE LA SALUT

CONTACTE

 • E-mail: dps@ua.es
 • Adreça postal: Universitat d'Alacant, Departament de Psicologia de la Salut, Campus de Sant Vicent del Raspeig - 03690 Sant Vicent del Raspeig (Alacant).
 • Telèfon: 96590 3990
 • Fax: 96590 9835

 

 HORARI D'ATENCIÓ AL PÚBLIC

 • Període ordinari:
  • Matins: de dilluns a divendres de 9:00 a 14:00 h
  • Vesprades: dilluns i dijous de 16:00 a 18:00 h
 • Període d'estiu (de l'1 de juny al 31 de juliol):
  • Matins: de dilluns a divendres de 9:00 a 14:00 h
  • Vesprades: tancat                                      

 

 

NOTÍCIES I ESDEVENIMENTS

04/10/2017
TAULA REDONA: "LA SALUT MENTAL AVUI: FICCIONS D'UNA REALITAT"

 

Data: Dimarts 10 d'octubre 2017, de 19:00 a 21:00 h.
Lloc: seu universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40.

Ponents:

Maite Belmonte Martínez. Infermera especialista en Salut Mental.
Mª Ángeles Torres Alfosea. Psicòloga Clínica. Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública. Departament de Salut Alacant-Hospital General.
Modera: Natalia Albaladejo, Coordinadora acadèmica de qualitat de la Facultat de Ciències de la Salut. Departament de Psicologia de la Salut.

L'assistència és lliure fins a completar la capacitat de la sala.

18/09/2017
Títol d'Expert en Prevenció i Intervenció en Violència de Gènere

La Facultat de Dret de la Universitat d'Alacant, en col·laboració amb l'Institut Valencià de Seguretat Pública i Emergències (IVASPE), imparteix el títol d'Expert en Prevenció i Intervenció en Violència de Gènere.

L'objectiu fonamental d'aquesta titulació consisteix a formar professionals en el coneixement de les eines de sensibilització, prevenció i intervenció per a frenar la violència de gènere. Amb tal propòsit, s'estudia aquest tipus de violència des d'una perspectiva multidisciplinària (psicològica, social, jurídica i policial) i es capacita en el maneig i l'aplicació de protocols i plans d'actuació per a detectar, prevenir i intervenir en situacions de violència de gènere.

Es tracta d'un títol semipresencial que compta amb la participació de professorat de diverses àrees de coneixement de la Universitat d'Alacant, així com de professionals vinculats a les Forces i Cossos de Seguretat especialitzats en la gestió de la violència de gènere en l'àmbit policial. Totes les matèries s'imparteixen des d'un enfocament teòricopràctic amb la finalitat que l'estudiant o el professional reba una formació completa que el prepare per a actuar davant situacions de violència de gènere a partir d'un coneixement adequat de les múltiples facetes que presenta el fenomen.

Més informació

Díptic

 

06/07/2017
Curs d'estiu: Criminalística forense i perfil criminal

Curs d'estiu: Criminalística forense i perfil criminal

Data: Del 17 al 18 de juliol de 2017

Programa - Díptic

14/02/2017
Seminaris "El rol de les famílies en el tractament de la violència" i "La prevenció de la delinqüència"

 

El Departament de Psicologia de la Salut de la Universitat d'Alacant organitzarà els dies 20 de febrer, a les 16:00 hores en l'Aula de pràctiques de Criminologia i el dia 23 de febrer a les 13:00 en l'Aulari I de la Universitat d'Alacant, dues conferències impartides per les Doctores Karen De Claire i Nicola Bowes, investigadores i professores de la Universitat de Cardiff. Les doctores De Claire i Bowes impartiran les conferències titulades "El rol de les famílies en el tractament de la violència" i "La prevenció de la delinqüència" respectivament. La professora De Claire és membre de la British Psychological Society en l'àrea de Psicologia Forense i desenvolupa la seua recerca en avaluació i intervenció amb delinqüents violents i delinqüents sexuals. La professora Bowes és investigadora sènior en Psicologia Forense en la Universitat de Cardiff, i experta en el tractament de la delinqüència en el sistema de justícia penal.

08/02/2017
Jugar als escacs per a resoldre els problemes de concentració infantil

La Universitat d'Alacant clau en un projecte europeu per a augmentar el rendiment acadèmic entre la població de 10 a 13 anys a través de noves tecnologies informàtiques.

14/01/2016
Congrés Iberoamericà d'Investigació Qualitativa en Salut

Barcelona, 5-7 de setembre de 2016

10/11/2015
ELECCIONS A CONSELL DE DEPARTAMENT

 

Calendari electoral

21/07/2015
Curs d'estiu: Psicologia i Conducta Criminal

 

Data: del 20 al 24 de juliol de 2015

Lloc: sala de graus Alfredo Orts de l'edifici d'Òptica

Més informació

 

16/07/2015
ISTEW Project Conference (Healthcare Improvement Science Training for European Healthcare Workers)

Facultat de Ciències de la Salut. Del 2 al 4 de setembre de 2015

- Es presentaran els resultats aconseguits després de 2 anys de Projecte Europeu dut a terme per partners o socis de 7 euroregions: Escòcia, Eslovènia, Espanya, Itàlia, Polònia, Regne Unit i Romania.
- Temàtica i paraules clau: Healthcare Improvement Science (HIS), Ciències de les Millores en Cures de Salut (CMCS), Investigació Educativa i de Desenvolupament, Qualitat de les Cures i Seguretat del Pacient, Recerca Translacional
- Ponents principals: Dr. Andy Carson-Stevens i Dr. Kevin Rooney; a més d'altres experts de les diferents euroregions
- Principals àrees de desenvolupament que es presentaran: Definició de consens en Ciència de la millora en cures de salut, Formació Europea de Postgrau en CMCS, Marc d'Avaluació de l'Aprenentatge en CMCS.
- És possible presentar treballs en format: comunicació oral i pòster; tant en castellà com en anglès.
- No hi ha costos associats d'inscripció. Així i tot és important el registre previ a través de: mcristinasierras@gmail.com, jrgrqlm@gmail.com
- Hi haurà servei de retransmissió per vídeo en directe

Més informació: announcement  keynote

24/10/2014
Conferència sobre Esquizofrènia i Violència

El pròxim dia 28 d'octubre, a les 11:00 hores a la sala de graus Alfredo Orts, la professora Sheilagh Hodgins impartirà una conferència sobre esquizofrènia i violència. La Dra. Hodgins és professora de la Universitat King's College London i del Departament de Psiquiatria de la Universitat de Mont-real (Canadà).

08/04/2014
Seminari sobre l'estudi del comportament violent

Seminari organitzat pel Departament de Psicologia de la Salut. Se celebrarà el divendres 11 d'abril de 2014 de 16:30 a 20:30 en la sala de graus Alfredo Orts de l'edifici d'Òptica de la Universitat d'Alacant (Campus de Sant Vicent del Raspeig).

17/12/2013
Projecte: Improvement Science Trainig for European Healthcare Workers (ISTEW)

La Facultat de Ciències de la Salut de la Universitat d'Alacant participa en el Projecte Improvement Science Training for European Healthcare Workers (ISTEW) en el marc del Programa Lifelong Learning: Erasmus, Jean Monnet. Per  la Universitat d'Alacant hi participen com a socis: University of the West of Scotland del Regne Unit, Coventry University del Regne Unit, College of Nursing Jesenice d'Eslovènia, Wysza Szkola Ekonomi I Innowacji Lublinie de Polònia, University of Medicine and Pharmacy "Gr T. Popa" de Romania, Universitat de la Sapienza de Roma d'Itàlia.

El principal objectiu del projecte és desenvolupar programes acadèmics i pràctics compartits entre els països socis que permeten a les universitats europees millorar la competitivitat, el coneixement i les pràctiques en l'àmbit sanitari comptant amb la participació conjunta de l'alumnat.

La durada del projecte és de dos anys i té un finançament de més de 350.000 €.

 

Departament de Psicologia de la Salut


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel. 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464